← Palaa takaisin

Seminaarit ja opintomatkat

A A A

TikasPäivitys – ajankohtainen tvt-keskustelufoorumi Tikas-verkostolaisille

 

TikasPäivitys on vuosittainen verkostolaisille järjestettävä seminaaripäivä, jossa käsitellään erilaisia ajankohtaisia tvt-teemoja. TikasPäivityksen aikana eri puolin Suomea työskentelevät Tikas-opettajat voivat vaihtaa ajatuksiaan kulloinkin käsillä olevasta teemasta, verkostoitua sekä nauttia myös hyvästä ruoasta ja juomasta rennossa ilmapiirissä.

Verkostotapaamiset innostavat ja kerryttävät Tikas-opettajien ja kouluttajien ammatillista osaamista. Samalla niissä luodaan katsaus Tikaksen ja verkostolaisten kuluneeseen vuoteen, tapahtumiin ja merkkipaaluihin. Verkostotapaamisissa jaetaan myös tietoa Tikaksen tulevaisuudensuunnitelmista sekä Vuoden parhaat -palkinnot.

Koulutuskalenteri

IMG_8191

”Seminaareissa käydään läpi ajankohtaisia sisältöjä ja niissä on hyvä tunnelma. Minulle on tärkeintä verkostoitua, sillä se hyödyttää niin opettajaa kuin koulutusorganisaatiotakin.

Tikas palkitsee aina vuoden oppilaan, opettajan ja koulutusorganisaation. Palkitsemiset ovatkin jääneet TikasPäivitys-seminaareista erityisesti mieleeni. On ollut ilo seurata ansioituneita oppijoita, kouluttajia ja oppilaitoksia, jotka ovat ylpeitä saapuneet vastaanottamaan Tikas-kunniamaininnan. Myös yleisö on ollut vilpittömästi mukana osoittamassa suosiota. Nämä hetket koulutuspäivän lopulla ovat kuin ’kirsikka kermakakun päällä’.”

Sirpa Ahde, erityisopettaja

  • Veromäen koulu, Vantaa
  • Tikaksen keikkakouluttaja ja KERYn jäsen 2009–

BETT-opintomatkat Lontooseen

 

Tikas on järjestänyt jo vuodesta 2006 opintomatkoja BETT-konferenssiin (British Educational Training and Technology), joka on Euroopan suurin opetusalan ja tvt-opetuskäytön tapahtuma. Konferenssissa pidetään satoja asiantuntevia seminaariesityksiä ja tuhansia tuote- ja materiaaliesittelyjä.

Opintomatka Lontoossa järjestettävään konferenssiin täydentää osallistujien ammatillista osaamista. Se on tapa saada ideoita ja uusinta tietoa tvt:n hyödyntämisestä, apuvälineistä ja erilaisista ohjelmista. Matkalla tutustutaan myös 1–2 oppilaitokseen.

Koulutuskalenteri

IMG_3845

Olen käynyt neljä kertaa BETT-opintomatkalla Lontoossa. Syitä osallistua on monia: Olen opettanut tvt:tä koulussamme 2000-luvun alusta lähtien ja toiminut myös atk-vastuuopettajana sekä tietysti Tikas-kouluttajana.

Haluan pysyä ajan tasalla tai olla mieluummin vähän aikaani edellä. Uuden löytäminen ja innostuminen ovatkin tärkeitä syitä osallistua reissuihin. Opintomatkojen hyödyt toteutuvat kuitenkin Suomessa, kun tuon työhöni asiat, jotka olen nähnyt ja kokenut. Jaan ne myös oppilaitokselle. Esitelmöin viimeisimmästä opintomatkastani opekokouksessa, ja matkalla kohtaamiani hyviä käytänteitä otettiin koulussamme käyttöön.

Hanna Fontell, erityisluokanopettaja

  • Postipuun koulu, Espoo / EHA 1, lievästi ja keskiasteisesti kehitysvammaiset oppilaat
  • Tikaksen keikkakouluttaja ja KERYn pitkäaikainen jäsen