← Palaa takaisin

Täydennyskoulutukset

A A A

Tikas-peruskoulutus – pedagogisia taitoja erilaisten oppijoiden tvt-opetukseen

 

Peruskoulutus tarjoaa opettajille, kouluttajille ja avustajille välineitä erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden tvt-taitojen opetukseen. Koulutuksessa käsitellään opettamiseen ja oppimiseen liittyviä kysymyksiä, opetuksen suunnittelua, toteuttamista sekä tvt-taitojen arvioimista.  Tikas-peruskoulutus perehdyttää lisäksi selkokielen periaatteisiin ja käyttöön sekä tvt-oppimateriaalin tuottamiseen. Koulutuksen avulla ammattilaiset voivat parantaa valmiuksiaan opettaa tvt-taitoja ja hyödyntää uutta teknologiaa opetustyössä.Tikas-koulutus  toteutetaan monimuotoisesti: se sisältää lähi-, verkko- ja etäopetusta. Koulutus voi olla maksutonta OPH:n tukemaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta tai kohdennettua ostokoulusta. Koulutuksen hyväksyttävästi suorittanut henkilö saa Tikas-opettajan pätevyyden. Koulutuksen yhteydessä on mahdollista liittyä Tikas-opettajien verkostoon ja saada Tikas-verkostoon kuuluvat edut.

Koulutuskalenteri

IMG_7999

”Tutustuin Tikakseen ensimmäisen kerran vuonna 2008, kun silloinen esimieheni kertoi Tikaksesta ja mahdollisuudesta osallistua Tikaksen peruskoulutukseen. Olin tuolloin opettanut tietotekniikkaa jo useita vuosia. Kaipasin ja olin etsinytkin lisäkoulutusta ja tukea opettamaani aineeseen. Innostuin esimieheni ehdotuksesta heti ja tiedustelin melkein siltä istumalta, milloin kyseisiä koulutuksia olisi tarjolla.

Pääsin lopulta vuonna 2010 Rovaniemellä alkavaan peruskoulutukseen. Se olikin sitten yksi parhaista koulutuksista, joihin olen osallistunut. Opettajat olivat erinomaisia, he osasivat asiansa ja todella osallistivat meitä koulutettavia. Ryhmäni jäsenet tulivat erilaisista lähtökohdista, mikä oli sekin lisämauste koulutuksen sisältöön.”

Seppo Jurmu, ammatillinen erityisopettaja

  • Ammatillinen erityisoppilaitos Luovi, Oulu
  • ammatilliseen perustutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijat sekä valmentavan ja kuntouttavan opetuksen ja ohjauksen opiskelijat

Tikas-jatkokoulutus – kehity hyväksi aikuiskouluttajaksi

 

Jatkokoulutus on tarkoitettu peruskoulutuksen käyneille Tikas-opettajille, jotka haluavat vahvistaa opetusosaamistaan ja syventyä selkokielen rooliin tvt-opetuksessa. Koulutuksen teemana on kehittyä hyväksi opetushenkilöstön kouluttajaksi ja verkko-ohjaajaksi. Tavoitteena on myös hioa koulutusmateriaalin laadintaan ja suunnitteluun liittyviä taitoja. Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, ja se sisältää lähi-, verkko- ja etäopetusta.Koulutus on maksutonta OPH:n tukemaa opetushenkilöstön täydennyskoulutusta tai kohdennettua ostokoulutusta. Jatkokoulutus antaa Tikas-vastaavan pätevyyden sekä oikeuden kouluttaa uusia Tikas-opettajia

Koulutuskalenteri

vaihtuvakuva

”Tikas-malli on vaikuttanut opettajuuteeni ja tapaan ajatella hyvin kokonaisvaltaisesti. Sain Tikas-kouluttajan pätevyyden vuonna 2008 ja olen siitä asti ollut mukana kouluttajatiimissä. Olen tehnyt kouluttajan töitä opetustyöni ohessa Helsingissä, Kuopiossa ja Vaasassa. Vaikka työ on vaatinut sitoutumista ja vapaa-ajan järjestelyjä, olen ollut erittäin innostunut ja motivoitunut kaikki nämä vuodet.”

Sirpa Ahde, erityisopettaja

  • Veromäen koulu, Vantaa
  • Tikaksen keikkakouluttaja ja KERYn jäsen 2009–